Svými toulkami Římem byste zcela jistě neměli vynechat vánoční trhy Piazza Navona Christmas Market - Aktuálně o Římě | Co se děje v Římě

rim-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Svými toulkami Římem byste zcela jistě neměli vynechat vánoční trhy Piazza Navona Christmas Market

Vánoční trhy v Itálii jsou oblíbené jak mezi místními obyvateli, tak zejména mezi návštěvníky z Evropy a Velké Británie. Trhy známé v italštině jako Mercatino di Natale nejsou sice tak četné nebo stejné v tak velkém měřítku jako vánoční síť trhů v Německu, nicméně návštěvu italského vánočního trhu budete mít dlouho ve své paměti. Ať už například toho menšího trhu Xmas v italských Alpách nebo v oblasti Trentino. Zřejmě ty nejoblíbenější vánoční trhy, které se konají již od 24. listopadu 2012do 6. ledna 2013 na náměstí Piazza Navona v Římě, se nazývají Piazza Navona Christmas Market.
Během vánoční sezóny se římské slavné barokní náměstí Piazza Navona, jedno z nejpopulárnějších
turistických atrakcí v Římě, promění v obrovský vánoční trh. Tento proslulý komplex, který nabízí řadu
krásných soch a budov postavených nad zbytky Stadium Domitian (starověký stadion), nyní nabídne italské vánoční trhy... nejen fantastickou podívanou světla, ale především trhy, jejichž stánky během vánoční sezóny "praskají" pod tíhou potravin, sladkostí a lahůdek stejně jako "wares" všeho druhu. Nechybí ani dekorativní ozdoby, figurky pro jesle, balónky, sklenice na zavařování, hrozny cesmíny, pestré šátky, vánoční hvězdy, plnění medvědi, kovové topy, porcelánové panenky, sušené ovoce, ořechy, karamel, tvrdé sladké bonbóny a mnoho skvělých nápadů pro originální dárek nejen pro vás, ale i pro vaše příbuzné a přátele. Vánoční trhy v Římě jsou také plné užitečných nápadů opravdu pro každého. Stejně jako na většině italských vánočních trzích, však hlavní atrakcí na náměstí Piazza Navona bude presepe neboli betlém. Pokud jste obeznámeni s italskými vánočními tradicemi, budete pravděpodobně vědět, že Italové nevěnují velkou pozornost propracované dekoraci, ale myšlence na návrh a konstrukci jejich betlémů. Kromě náboženských postav samotných, tak zde naleznete i hojnost příslušenství, které promění jakoukoli presepe na umělecké dílo. A na to jsou Italové obzvlášť hrdí. Nutno ještě podotknout, že těsně před Vánocemi pomocný biskup Říma žehná tomuto slavnému náměstí a kráčí celou délkou jeho barevně zastřešených kiosků.

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Rome

Aktualizováno 13/03/2016 01:19skoro jasnoskoro jasno8 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje