V současné době probíhá v Římě letní filmový festival L'Isola del Cinema - Aktuálně o Římě | Co se děje v Římě

rim-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

V současné době probíhá v Římě letní filmový festival L'Isola del Cinema

Řada akcí konaných se v Itálii za posledních 18 let se již více méně staly nutností nejen pro občany, ale i pro turisty. Jednou z nich, která slibuje nezklamat ani v ročníku 2012 je letní filmový festival L'Isola del Cinema, který již v současné době probíhá v Římě. Od června do září se hostitelem festivalu stává Isola Tiberina - ostrov uprostřed řeky Tibery.
Letní filmový festival L'Isola del Cinema se poprvé konal v roce 1995 a od té doby se etabloval jako jedna z předních akcí během letních měsíců v Římě. Promítání se uskuteční přímo na ostrově v centru Říma...
vskutku ideální místo
. Filmové fanoušky a filmové fanatiky tak očekává bohatý program, který zahrnuje ukázky, tematické akce, retrospektivy a filmové večery, které jsou rozloženy do tří míst: Arena, Groupama a Cinelab. Více než 200 filmů nabízí výběr z žánrů, zastupující italskou komedii, western, národní a mezinárodní film od klasiky až po filmové trháky. Většina filmů je dabována v italštině. V návaznosti na projekce se budou střídat setkání s tvůrci, autorská čtení, diskuse, besedy, náhledy, soutěže, hudba, taneční vystoupení nebo výstavy,  které se budou také konat v této úžasné lokalitě. To je skvělá příležitost pro návštěvníky festivalu ponořit se do italské kultury. V loňském ročníku akce tak učinilo více než 300 000 lidí. A to díky i působení festivalu Lungo il Tevere, který se koná v Římě právě v tomto období. Radost ze sledování filmů pod širým nebem vám umožní toto letní kino, které se nachází v blízkosti Ponte Rotto, pojmenovaného pro jeho šikmou polohu. Most byl poškozen vodou při mohutné povodni na konci 16. století. To je důvod, proč se mu říká Ponte Rotto (zlomený most). Očekávejte, že se na festivalu objevují i "hvězdy stříbrného plátna". 

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru

Počasí v oblasti Rome

Aktualizováno 13/03/2016 01:19skoro jasnoskoro jasno8 °C
 

Předpověď (min./max. teplota)

 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje